Del fra: : :  
10.10.2018 kl. 10:00
Møde i salen
Møde nr 5 i salen

1) 1. behandling af lovforslag nr. L 23:

Forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester. (Kommuners tilskud til udrulning af elektroniske kommunikationsnet, tildeling af koder til Machine-to-Machine (M2M) kommunikation og ophævelse af regler om Bredbåndsgarantiordningen).

Af energi-, forsynings- og klimaministeren (Lars Christian Lilleholt).

(Fremsættelse 03.10.2018).

2) 1. behandling af lovforslag nr. L 24:

Forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om opstilling af rammer for energimærkning m.v. (produktenergimærkningsloven).

Af energi-, forsynings- og klimaministeren (Lars Christian Lilleholt).

(Fremsættelse 03.10.2018).

3) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).

SPØRGSMÅL:

1) Til udenrigsministeren af:

Kenneth Kristensen Berth

Er udenrigsministeren enig i, at EU har behov for »strategisk autonomi«, sådan som den franske præsident, Emmanuel Macron, understregede under sit besøg i Danmark, og hvad mener udenrigsministeren i bekræftende fald at denne »strategiske autonomi« skal bruges til?

(Spm. nr. S 93 (omtrykt)).

2) Til udenrigsministeren af:

Kenneth Kristensen Berth

Hvad er udenrigsministerens holdning til de ambitioner om etableringen af et nukleart forsvar for EU, som bl.a. den tyske politiske videnskabsmand og tidligere professor ved det tyske forsvarsakademi Christian Hacke og den udenrigspolitiske ordfører for CDU, Roderich Kiesewetter, har fremsat?

(Spm. nr. S 94 (omtrykt)).

3) Til udenrigsministeren af:

Lars Aslan Rasmussen

Vil udenrigsministeren uddybe sin holdning til påstandene fra det iranske mullahstyre om, at Danmark huser oppositionelle grupper, som udøver terrorisme?

(Spm. nr. S 97).

4) Til udenrigsministeren af:

Pelle Dragsted

Hvad er udenrigsministerens holdning til, at lederne af de to største catalanske ngo´er fortsat sidder fængslet for almindelig, fredelig politisk virksomhed?

(Spm. nr. S 99).

5) Til udenrigsministeren af:

Pelle Dragsted

Hvad er udenrigsministerens holdning til, at folkevalgte catalanske politikere fortsat sidder fængslet for almindelig, fredelig politisk virksomhed?

(Spm. nr. S 98).

6) Til justitsministeren af:

Mattias Tesfaye

Vil ministeren forholde sig til de spørgsmål, borgmester i Albertslund, Steen Christiansen, ønsker at få afklaret i et brev sendt til justitsministeren og udlændinge- og integrationsministeren den 5. juli 2018, om, hvilke planer regeringen har med grunden til det nu lukkede Vridsløselille Statsfængsel, samt forholde sig til borgmesterens forslag om, at regeringen bør bede statens ejendomsselskab Freja om – sammen med Albertslund Kommune – at igangsætte den overordnede planlægning for anvendelse af grunden?

(Spm. nr. S 89).

7) Til finansministeren af:

Benny Engelbrecht

Hvis der i finanslovsforslaget for 2019 er afsat midler til at etablere et udrejsecenter uden for EU, mener ministeren i så fald, at de afsatte midler er tilstrækkelige til at påbegynde arbejdet med opførelsen af et sådant udrejsecenter?

(Spm. nr. S 104).

8) Til økonomi- og indenrigsministeren af:

Benny Engelbrecht

Er det regeringens holdning at nedlægge den økonomiske vagthund De Økonomiske Råd, sådan som det er foreslået af ministeren for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde?

(Spm. nr. S 100).

9) Til energi-, forsynings- og klimaministeren af:

Jens Joel

Mener ministeren, at regeringens tiltag på klimaområdet er tilstrækkelig ambitiøse?

(Spm. nr. S 101).

10) Til energi-, forsynings- og klimaministeren af:

Jens Joel

Vil ministeren sikre, at klimaindsatsen ikke blot koncentrerer sig om transportområdet, men også sikrer den nødvendige indsats i forhold til bygninger og landbrug?

(Spm. nr. S 102).

11) Til transport-, bygnings- og boligministeren af:

Eva Flyvholm

Synes ministeren, at det er godt for mobiliteten i Danmark, at busruter og lokaltogruter bliver lukket og skåret ned på grund af den erhvervsstøttereform, som regeringen og DF har lavet?

(Spm. nr. S 96).

12) Til miljø- og fødevareministeren af:

Søren Egge Rasmussen

Ministeren blev forud for Folketingets åbning uden for Slotskirken spurgt af en borger, om »vi ikke i år skulle sætte fokus på dyrene i landbruget, og de 9 millioner griseunger samt 3,5 millioner hanekyllinger, som årligt dør og ender som affaldsprodukter på de første dage af deres liv, p.g.a. den intensive produktionsform«, og ministeren har på sin facebookprofil efterfølgende skrevet, at svaret »jeg elsker bacon« var lidt for kækt og dumt og ikke var svaret på spørgsmålet – kan ministeren svare, hvad ministeren mener vil være et bedre svar på spørgsmålet?

(Spm. nr. S 95).

13) Til miljø- og fødevareministeren af:

Simon Kollerup

Mener ministeren, at man kan gennemføre besparelserne i Landbrugsstyrelsen, uden at landbruget vil opleve en forringelse af serviceniveauet?

(Spm. nr. S 103).