Del fra: : :  
28.04.2021 kl. 13:00
Møde i salen
Møde nr. 105 i salen

1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).

SPØRGSMÅL:

2) 1. behandling af lovforslag nr. L 210:

Forslag til lov om ændring af lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner. (Uddannelsesfilialer).

Af uddannelses- og forskningsministeren (Ane Halsboe-Jørgensen).

(Fremsættelse 14.04.2021).

3) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 256:

Forslag til folketingsbeslutning om at indføre et forbud mod nye kræftfremkaldende tobaksprodukter.

Af Per Larsen (KF) m.fl.

(Fremsættelse 09.03.2021).

4) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 247:

Forslag til folketingsbeslutning om adgang til abort i Danmark for polske kvinder.

Af Pernille Skipper (EL) m.fl.

(Fremsættelse 09.03.2021).

1) Til justitsministeren af:

Morten Messerschmidt

Er ministeren enig i, at det er et problem, at vi nu bliver bundet af tiggeridommen mod Schweiz, og finder ministeren det ikke også dybt problematisk, at dommen ikke bliver indbragt for Menneskerettighedsdomstolens Storkammer?

(Spm. nr. S 1386, skr. begr. (omtrykt)).

2) Til justitsministeren af:

Mette Hjermind Dencker

Hvorfor vil ministeren ikke pålægge regionerne at sikre testmuligheder på småøerne i højsæsonen, set i lyset af at det er forudsigeligt, at det tillige med sidste år vil bugne med turister på småøerne i sommerferien?

(Spm. nr. S 1389).

3) Til social- og ældreministeren af:

Maja Torp

Ændrer de gode resultater, som lederen af friplejehjemmet Dagmarsminde, May Bjerre Eiby, har skabt, f.eks. hvad angår behandlingen af demens, på ministerens holdning til friplejehjem og det frie valg i ældreplejen?

(Spm. nr. S 1365).

4) Til skatteministeren af:

Ulla Tørnæs

Mener ministeren, at den nuværende indsats for at nedbringe mængden af misligholdt su-gæld fra udenlandske studerende fra både EU-, EØS-lande og såkaldte tredjelande er tilstrækkelig?

(Spm. nr. S 1391. Medspørger: Louise Schack Elholm (V)).

5) Til skatteministeren af:

Peder Hvelplund

Er ministeren enig i, at det vil være en god idé at hæve de danske dieselafgifter, så de følger den tyske stigning i dieselafgiften for herved at undgå øgede danske CO2-udledninger?

(Spm. nr. S 1393 (omtrykt)).

6) Til skatteministeren af:

Louise Schack Elholm

Hvad agter ministeren at gøre for at nedbringe mængden af misligholdt su-gæld fra udenlandske studerende fra både EU-, EØS-lande og såkaldte tredjelande?

(Spm. nr. S 1395. Medspørger: Ulla Tørnæs (V)).

7) Til sundhedsministeren af:

Stén Knuth

Hvis ministeren anerkender den sammenhørighed og den stolthed, som danskerne oplever, når de kan samles om vores atleters store sportspræstationer i udlandet, mener ministeren så ikke, at det er værd at se ind i muligheden for at sikre, at alle danske atleter har fået tilbudt en vaccine før OL i Tokyo?

(Spm. nr. S 1385).

8) Til sundhedsministeren af:

Anni Matthiesen

Hvad mener ministeren om, at kræftramte kvinder, der har mistet håret under coronanedlukningen, ikke har haft mulighed for at få en paryk i perioden, fordi erhvervet har været tvangslukket og ikke klassificeret som en kritisk funktion, på trods af at erhvervet bidrager til at opretholde livskvalitet?

(Spm. nr. S 1388).

9) Til sundhedsministeren af:

Eva Kjer Hansen

Hvilken sundhedsmæssig effekt mener ministeren det har at booke bord 30 minutter inden besøg på restaurant, café m.v.?

(Spm. nr. S 1399. Medspørger: Ulla Tørnæs (V)).

10) Til sundhedsministeren af:

Eva Kjer Hansen

Hvad skal incidenstallet være, før ministeren vil fjerne kravet om 30 minutters forudbestilling forud for besøg på restaurant, café m.v.?

(Spm. nr. S 1400. Medspørger: Ulla Tørnæs (V)).

11) Til sundhedsministeren af:

Lars Boje Mathiesen

Vil coronapasset efter ministerens opfattelse udløbe automatisk, undtagen rejser og turisme, i august via en solnedgangsklausul?

(Spm. nr. S 1401).

12) Til transportministeren af:

Louise Schack Elholm

Er ministeren enig med Socialdemokratiet i Ringsted, som i Dagbladet den 21. april støtter den østlige udfletning som løsning på kapacitetsudvidelsen?

(Spm. nr. S 1373).

13) Til transportministeren af:

Michael Aastrup Jensen

Vil ministeren svare på, om regeringen i forbindelse med udrulningen af støjpuljen i regeringens udspil også vil tilgodese de støjramte borgere i Randers, og vil ministeren i forlængelse heraf oplyse, om ministeren, på en hvilken som helst dag inden forhandlingerne afsluttes, vil mødes fysisk med de støjramte borgere i Randers under de nuværende restriktioner?

(Spm. nr. S 1397).

14) Til transportministeren af:

Michael Aastrup Jensen

Hvornår har ministeren besluttet ikke at tage ud og besøge borgere, virksomheder eller interessenter, jf. ministerens svar i Folketingssalen den 14. april, hvor ministeren sagde, »at så længe der er covid-19, kan vi ikke fysisk tage ud i landet og besøge borgere«?

(Spm. nr. S 1398).

15) Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af:

Anne Honoré Østergaard

Hvad er ministerens vilje og holdning til, at gældende dyrevelfærdsregler helt og fuldstændigt skal overholdes uden dispensationer i de kommende naturnationalparker og generelt?

(Spm. nr. S 1390).

16) Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af:

Anne Honoré Østergaard

Hvad er ministerens holdning til, at dyr, også i naturnationalparker, naturligvis altid skal have tilstrækkeligt foder, vand m.v. til rådighed, og at dyrene ikke må bringes i situationer, hvor de sultes?

(Spm. nr. S 1392).

17) Til børne- og undervisningsministeren af:

Karsten Lauritzen

Hvad mener ministeren om, at som konsekvens af nationale nedlukninger og den særlige regionale minknedlukning i Nordjylland har en gennemsnitlig nordjysk folkeskoleelev i 5.-8. klasse bosat i Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Thisted og Vesthimmerlands Kommuner mistet mere end 60 fysiske skoledage, og hvad planlægger ministeren at gøre for at hjælpe eleverne med at indhente den tabte undervisning?

(Spm. nr. S 1364).

18) Til børne- og undervisningsministeren af:

Mette Thiesen

Mener ministeren reelt set, at et loft over antallet af anbragte børn og unge på kost-, fri- og privatskoler er løsningen på de problemer, vi har set på eksempelvis Havregården i Gilleleje?

(Spm. nr. S 1380).

19) Til erhvervsministeren af:

Anni Matthiesen

Hvad mener ministeren om, at landets vandrehjem, som normalt afvikler lejrskoler med tusindvis af overnatninger årligt, befinder sig i en stor klemme som nærmest de facto tvangslukkede på grund af anbefalingen til skolerne om ikke at afvikle lejrskoler?

(Spm. nr. S 1387).

20) Til miljøministeren af:

Erling Bonnesen

Hvad er ministerens holdning til, at naturnationalparkerne naturligvis også skal overholde dyrevelfærdsreglerne uden dispensationer?

(Spm. nr. S 1378 (omtrykt)).

21) Til miljøministeren af:

Erling Bonnesen

Hvad er ministerens holdning til, at naturnationalparkerne naturligvis skal sørge for, at dyrene i parkerne altid skal have tilstrækkeligt foder og vand m.v. til rådighed, og at dyrene ikke må bringes i situationer, hvor de sultes?

(Spm. nr. S 1379 (omtrykt)).

22) Til miljøministeren af:

Mette Thiesen

Mener ministeren, at det er hensigtsmæssigt med mere af den såkaldte rewilding i Danmark, efter vi har set uhyrlige billeder af frygtelig udmagret kvæg i Mols Bjerge?

(Spm. nr. S 1381).

23) Til miljøministeren af:

Torsten Schack Pedersen

Mener ministeren, at det ud fra naturbeskyttelsesloven eller anden lovgivning giver mening at nægte en byggetilladelse mellem to udbyggede matrikler, når der er tale om et område, der i forhold til lokal- og kommunalplan er udlagt til bebyggelse?

(Spm. nr. S 1394, skr. begr.).

24) Til kulturministeren af:

Inger Støjberg

Hvilken videre proces vil kulturministeren sætte i gang, når ekspertgruppen, der skal komme med forslag til, hvordan store begivenheder kan gennemføres til sommer, har afsluttet deres arbejde?

(Spm. nr. S 1383).

25) Til kulturministeren af:

Inger Støjberg

Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at festivalarrangørerne bag de danske festivaler snarest får vished for, om og hvordan de kan lave festivaler til sommer?

(Spm. nr. S 1384).