Del fra: : :  
12.05.2021 kl. 10:00
Møde i salen
Møde nr. 115 i salen

1) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 175:

Forslag til folketingsbeslutning om etablering af en kommission til sikring af bedre kønsbalance i uddannelsessystemet.

Af Fatma Øktem (V) m.fl.

(Fremsættelse 02.03.2021).

2) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).

SPØRGSMÅL:

3) 1. behandling af lovforslag nr. L 232:

Forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige, skatteforvaltningsloven og dødsboskatteloven. (Ændringer med henblik på at understøtte overførsel af fordringer til nyt inddrivelsessystem, automatiseret modregning og håndtering af indbetalinger på gæld med retskrafttvivl eller mistanke om datafejl m.v.).

Af skatteministeren (Morten Bødskov).

(Fremsættelse 05.05.2021).

4) 1. behandling af lovforslag nr. L 233:

Forslag til lov om ændring af lov om energiafgift af mineralolieprodukter m.v., spiritusafgiftsloven, momsloven og forskellige andre love. (Implementering af det omarbejdede cirkulationsdirektiv, direktivet om militær mobilitet og ændringer i alkoholstrukturdirektivet, justering af reglerne om adgang til virksomheders bevillings- og registreringsforhold, præcisering af bagatelgrænsereglen i en række afgiftslove, justering af momsreglerne for udlejningsvirksomheder og køreskolers salg af motorkøretøjer og tilpasning til EU-regler af tidspunktet for momsfradragsrettens indtræden m.v.).

Af skatteministeren (Morten Bødskov).

(Fremsættelse 05.05.2021).

5) 1. behandling af lovforslag nr. L 230:

Forslag til lov om ændring af lov om dansk indfødsret. (Frakendelse af statsborgerskab for visse former for alvorlig bandekriminalitet, som er til alvorlig skade for statens vitale interesser).

Af udlændinge- og integrationsministeren (Mattias Tesfaye).

(Fremsættelse 04.05.2021).

6) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 268:

Forslag til folketingsbeslutning om at justere jordlove, så udenlandske kapitalfondes indflydelse mindskes.

Af Torsten Gejl (ALT).

(Fremsættelse 09.03.2021).

1) Til udenrigsministeren af:

Karsten Hønge

Vil udenrigsministeren med baggrund i menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watchs seneste rapport, der betegner forholdene i de af Israel besatte områder som »apartheid«, uddybe, hvad regeringen agter at gøre for at sætte en stopper for disse forbrydelser mod menneskeheden og for at få fredsprocessen tilbage på sporet?

(Spm. nr. S 1427, skr. begr. (omtrykt) Medspørger: Rasmus Nordqvist (SF)).

2) Til udenrigsministeren af:

Peder Hvelplund

Hvad er regeringens holdning til en midlertidig suspendering af patenter på covid-19-vacciner, i henhold til den appel om en waiver der er fremsat af Indien og Sydafrika i oktober 2020, set i lyset af andre landes udmeldinger de seneste dage, og hvordan vil regeringen aktivt arbejde for succesfulde WTO-forhandlinger?

(Spm. nr. S 1490, skr. begr. (omtrykt) Medspørger: Rasmus Nordqvist (SF)).

3) Til justitsministeren af:

Ole Birk Olesen

Er ministeren uenig i, at det er bedre for lovlydige borgere, at politiet opretholder ro og orden i hele landet, end at man forbyder alle borgere, også de lovlydige, at opholde sig steder, hvor bander og uromagere i dag får lov til at dominere?

(Spm. nr. S 1437).

4) Til sundhedsministeren af:

Peder Hvelplund

Hvad er regeringens holdning til en midlertidig suspendering af patenter på covid-19-vacciner, i henhold til den appel om en waiver der er fremsat af Indien og Sydafrika i oktober 2020, set i lyset af andre landes udmeldinger de seneste dage, og hvordan vil regeringen aktivt arbejde for succesfulde WTO-forhandlinger?

(Spm. nr. S 1491, skr. begr. (omtrykt) Medspørger: Rasmus Nordqvist (SF)).

5) Til transportministeren af:

Peter Juel-Jensen

Er ministeren i dialog med de svenske myndigheder for at finde en holdbar løsning, både på kort og lang sigt, da udfordringerne omkring passage gennem Sverige desværre fortsætter, bl.a. da bemandingen på broen ikke er tilpasset store og større rejsedage, eksempelvis store bededag, hvor bilerne holdt i kø i op mod 45 minutter, mens færgeselskabet heldigvis ventede, selv om man jo ikke er forpligtet til det?

(Spm. nr. S 1469).

6) Til børne- og undervisningsministeren af:

Mai Mercado

Vil ministeren mene, at kostskolernes arbejde med anbragte børn er et vigtigt bidrag til, at børn og unge får den bedst mulige opvækst?

(Spm. nr. S 1403).

7) Til børne- og undervisningsministeren af:

Stén Knuth

Hvad vil ministeren gøre for at rette op på de problemer, som mange af landets ordblinde 9.-klasseelever netop har oplevet med de kompenserende hjælpemidler til deres skriftlige afgangsprøve i dansk, og vil ministeren tilbyde de berørte elever, at de må tage prøven om?

(Spm. nr. S 1489).

8) Til beskæftigelsesministeren af:

Karsten Hønge

Hvilke initiativer vil ministeren tage for at forhindre meningsløse arbejdsprøvninger og beskæftigelsesindsatser, således at man f.eks. ikke fragter borgere til og fra deres bopæl, for at de kan indgå i en form for arbejdsprøvning i 2 timer, når der ligger et lægefagligt skøn, der skønner, at dette blot vil forværre tilstanden?

(Spm. nr. S 1484, skr. begr.).

9) Til kulturministeren af:

Charlotte Broman Mølbæk

Vil ministeren redegøre for, om regeringen har en plan for at redde den danske festivalmodel, der baserer sig på nonprofittankegangen og frivillighed, og som efter to sæsoner med aflysninger er hårdt presset økonomisk?

(Spm. nr. S 1480 (omtrykt)).

10) Til kulturministeren af:

Charlotte Broman Mølbæk

Vil ministeren forklare, hvad regeringen vil gøre for at sikre, at den danske musikscene efter halvandet års nedlukning overlever og dermed stadig væk kan yde store bidrag til udvikling af vores fælles kultur?

(Spm. nr. S 1485).

11) Til kulturministeren af:

Inger Støjberg

Hvad er ministerens holdning til, at en journalist ansat i DR, der er finansieret af danskerne via licens og statslig støtte, på eget initiativ leverede oplysninger til OLAF til brug for den konkrete efterforskning af en folkevalgt politiker, samtidig med at journalisten dækkede sagen i medierne?

(Spm. nr. S 1481).

12) Til kulturministeren af:

Inger Støjberg

Er ministeren enig i, at sagen om DR-journalist Ole Ryborgs involvering i OLAFs efterforskning af Morten Messerschmidt giver anledning til, at ministeren indskærper vejledningen for god presseetik over for DR?

(Spm. nr. S 1482).