Del fra: : :  
10.03.2021 kl. 13:00
Møde i salen
Møde nr. 78 i salen

1) Forespørgsel nr. F 47:

Forespørgsel til klima-, energi- og forsyningsministeren om at nå målene i klimaloven. (Hasteforespørgsel).

Af Signe Munk (SF), Rasmus Helveg Petersen (RV) og Peder Hvelplund (EL).

(Anmeldelse 03.03.2021. Fremme 05.03.2021).

2) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).

SPØRGSMÅL:

3) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 147:

Forslag til folketingsbeslutning om udformning af flere lovforslag om indfødsrets meddelelse på basis af landegrupper.

Af Marie Krarup (DF) m.fl.

(Fremsættelse 09.02.2021).

4) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 149:

Forslag til folketingsbeslutning om, at lovforslag om indfødsrets meddelelse suppleres med oplysning om ansøgernes religiøse tilhørsforhold.

Af Marie Krarup (DF) m.fl.

(Fremsættelse 09.02.2021).

1) Til udenrigsministeren af:

Morten Messerschmidt

Vil udenrigsministeren i lyset af statsministerens rejse til Israel bekræfte, at EU’s vaccineindsats overordnet set har slået fejl, og at det i bagklogskabens lys derfor også var en fejl fra begyndelsen at overlade den danske vaccinestrategi til EU?

(Spm. nr. S 1040 (omtrykt)).

2) Til udenrigsministeren af:

Morten Messerschmidt

Vil udenrigsministeren – i lyset af EU’s fejlslagne vaccinestrategi – fremover vise mere tilbageholdenhed med at give EU flere ressourcer og mere magt over danske forhold, og vil udenrigsministeren tage initiativ til en regeringskonference med henblik på at drøfte, hvordan EU fremadrettet stækkes?

(Spm. nr. S 1041 (omtrykt)).

3) Til social- og ældreministeren af:

Karina Adsbøl

Mener ministeren stadig, at regeringens ambition om flere tvangsanbringelser og flere tvangsbortadoptioner – altså at anbringe flere børn tidligere i livet – vil give børnene en bedre chance for en god barndom, når vi i TV 2-dokumentaren »Nødråb fra børnehjemmet« kunne konstatere talrige eksempler på overgreb, vold og nedladende behandling af børnene fra personale, der i meget ringe grad er uddannet til eller personligt rustet til at arbejde med børn, der har det svært?

(Spm. nr. S 1058).

4) Til sundhedsministeren af:

Peter Skaarup

Hvad mener ministeren om den klare sammenhæng mellem indvandrertunge områder og superspredning af covid-19, som vi har set det i Vollsmose, og mener ministeren herunder, at det er nødvendigt at lukke disse områder helt ned?

(Spm. nr. S 1051 (omtrykt). Medspørger: Morten Messerschmidt (DF)).

5) Til sundhedsministeren af:

Peter Skaarup

Hvad mener ministeren og regeringen er de rigtige værktøjer i forhold til at stoppe spredningen af covid-19 i indvandrertunge områder, såsom Vollsmose og Ishøj?

(Spm. nr. S 1053 (omtrykt). Medspørger: Morten Messerschmidt (DF)).

6) Til sundhedsministeren af:

Liselott Blixt

Mener ministeren ikke, at smittesituationen i Vollsmose er mindst lige så alvorlig som den, vi oplevede i Nordjylland i november 2020, og hvorfor nedlukkes Vollsmose i så fald ikke totalt?

(Spm. nr. S 1055).

7) Til sundhedsministeren af:

Liselott Blixt

Mener ministeren, at myndighedernes opfordringer til at lade sig teste er nok til at sikre, at smitten i Vollsmose ikke breder sig til andre dele af landet, eller har ministeren andre tiltag under overvejelse?

(Spm. nr. S 1056).

8) Til sundhedsministeren af:

Karina Adsbøl

Mener ministeren, at vi som samfund kan være bekendt, at ældre og udsatte ikke har mulighed for at tage imod det vaccinationstilbud, de får, fordi tidsbestillingen ikke fungerer optimalt, eller fordi de ikke har mulighed for at køre langt efter en vaccination – eventuelt fordi de er sengeliggende eller meget dårlige?

(Spm. nr. S 1057).

9) Til sundhedsministeren af:

Mette Thiesen

Hvad tænker ministeren om udviklingen i Fredensborg Kommune, hvor der i bydelene Kokkedal og Nivå er et voldsomt smitteudbrud, der stammer fra en fredagsbøn i en lokal moské?

(Spm. nr. S 1062).

10) Til transportministeren af:

Morten Dahlin

Hvilke tiltag agter ministeren at iværksætte for at forebygge og forhindre støj fra vejtrafik – særlig fra motorvejen – i Greve og Solrød Kommuner?

(Spm. nr. S 1045).

11) Til børne- og undervisningsministeren af:

Anne Honoré Østergaard

Hvorfor vil ministeren ikke give mulighed for, at nordjyske gymnasieelever på 1. eller 2. årgang kan komme tilbage i skole, når gymnasierne alligevel står tomme, som følge af at de ældste elever skriver eksamen hjemme?

(Spm. nr. S 1052).

12) Til forsvarsministeren af:

Marcus Knuth

Er ministeren stadig væk af den opfattelse, at det ikke er relevant at svare på spørgsmål vedrørende forsvarets og beredskabets støtte til aflivningen af samtlige danske minkbesætninger?

(Spm. nr. S 1059).

13) Til uddannelses- og forskningsministeren af:

Michael Aastrup Jensen

Har ministeren intention om at åbne muligheden for, at nogle valgfag udbydes på engelsk på en dansk uddannelse, uden at der skal være et tilsvarende dansksproget valgfag?

(Spm. nr. S 1044 (omtrykt)).

14) Til erhvervsministeren af:

Ulla Tørnæs

Hvad er ministerens holdning til, at der i relation til konfliktramte virksomheder sker brud på lighedsgrundsætningen, når Erhvervsstyrelsen udbetaler lønkompensation?

(Spm. nr. S 1033. Medspørger: Troels Lund Poulsen (V)).

15) Til erhvervsministeren af:

Ole Birk Olesen

Hvad mener ministeren at Københavns Kommunes ambitioner om kraftigt at indskrænke antallet af bevillinger til servering af alkohol efter midnat vil betyde for ministerens initiativ »Comeback Copenhagen«, som har til formål at genrejse restaurations- og turismebranchen i København efter coronanedlukningen?

(Spm. nr. S 1048).

16) Til erhvervsministeren af:

Torsten Schack Pedersen

Mener ministeren, at Erhvervsstyrelsen har gjort tilstrækkeligt for at sikre, at der ikke gøres forskel på ensartede tilfælde, når Erhvervsstyrelsen rådgiver og behandler ansøgninger om lønkompensation?

(Spm. nr. S 1054. Medspørger: Ulla Tørnæs (V)).

17) Til udlændinge- og integrationsministeren af:

Pia Kjærsgaard

Hvad er ministerens holdning til den øgede coronasmitte i indvandrertunge områder såsom Vollsmose og andre ghettoer, og hvordan mener ministeren at vi skal komme coronasmitten i indvandrermiljøer til livs?

(Spm. nr. S 1046 (omtrykt)).

18) Til udlændinge- og integrationsministeren af:

Pia Kjærsgaard

Er ministeren enig i, at den udbredte coronasmitte blandt ikkevestlige indvandrere primært skyldes kulturelle forhold?

(Spm. nr. S 1047 (omtrykt)).

19) Til beskæftigelsesministeren af:

Torsten Gejl

Hvad er ministerens holdning til, at den netop indgåede aftale vedrørende »coronahelte« indeholder en tillidsbaseret tro og love-model, hvor borgerne helt enkelt fritages helt eller delvis fra modregning af merindkomster, selv om både indefrosne feriepenge og »coronaheltes« merarbejde registreres og beskattes som helt almindelig indkomst, der ligger til grund for andre myndigheders beregninger, og er den fravalgte tilbagerulning ikke bare et politisk ønske, når der ikke tidligere i teknisk materiale, høringssvar m.v. er nogen myndigheder, eksempelvis skattevæsenet eller Udbetaling Danmark, der har afvist at kunne sikre tilbagerulning af modregningen, og der kort efter kommer en politisk vedtagelse af en enkel og tillidsbaseret tro og love-løsningsmodel via »coronahelte« for de timelønnedes familier, der har oplevet modregning, og der for en stor dels vedkommende er tale om modregning af både coronamerarbejde og af feriepengene?

(Spm. nr. S 1061, skr. begr.).

20) Til miljøministeren af:

Carl Valentin

Hvad agter ministeren at gøre ved, at der hvert år brændes 677 t nyt og ubrugt tøj af i Danmark?

(Spm. nr. S 1049, skr. begr.).

21) Til miljøministeren af:

Marcus Knuth

Mener ministeren, at de nye regler for beskyttelse af unikke sommerfuglearter kan influere på opførelsen af kommende infrastrukturprojekter ved Natura 2000-områder, herunder Bygholm Ådal, hvor der i de seneste år er kommet mange unikke arter til?

(Spm. nr. S 1060).

22) Til kulturministeren af:

Stén Knuth

Hvorfor ønsker ministeren ikke en yderligere åbning af udeliv og udendørsidrætten, når Statens Serum Instituts nylige prognose viser, at disse aktiviteter har en minimal smitterisiko?

(Spm. nr. S 1037. Medspørger: Karsten Lauritzen (V)).

23) Til kulturministeren af:

Stén Knuth

Når regeringens referencegruppe erfarer, at man ved tiltag, der forebygger smittespredning, i væsentlig grad kan begrænse smitterisikoen ved indendørsidræt, mener ministeren så, at der er grundlag for at åbne op for indendørs forenings- og idrætsliv?

(Spm. nr. S 1038. Medspørger: Karsten Lauritzen (V)).

24) Til kulturministeren af:

Mette Thiesen

Har ministeren forståelse for, at arrangørerne bag bl.a. Musik i Lejet og Frederikssund Festival savner konkrete udmeldinger fra regeringen om retningslinjer og hjælp?

(Spm. nr. S 1063).