Del fra: : :  
04.11.2021 kl. 08:45
Nordisk Råds 73. session, 4. november 2021
Nordisk Råds 73. session, 4. november 2021

9) Samfundssikkerhed i Norden

Betænkning over medlemsforslag om nordisk beredskabslager til brug ved kriser. Betænkning over medlemsforslag om nordisk vaccineproduktion. Afstemning.

15) Første debat om nye medlemsforslag

Medlemsforslag om certificeringsordning for bæredygtig turisme, fremlagt af Den Socialdemokratiske gruppe. Medlemsforslag om at godkende studenterrabatter på rejser i hele Norden, fremlagt af Midtergruppen. Medlemsforslag om en nordisk, digital platform for betalinger i og mellem landene, fremlagt af Den Konservative gruppe. Medlemsforslag om holdbar godstransport, fremlagt af Nordisk Grønt Venstre. Medlemsforslag om Venskabsskoler og venskaber mellem uddannelsesinstitutioner, fremlagt af Nordisk Frihed.

16) Velfærd i Norden

Ministerrådets redegørelse om det nordiske samarbejde på helse- og socialområdet. Betænkning over medlemsforslag om gennemgang af alle vedtægter som rammer grænseoverskridende ambulance- og sygetransporter. Betænkning over medlemsforslag om øget samarbejde mellem nordiske ambassader for at hjælpe børn og unge der er udsat for æresundertrykkelse med at komme hjem. Afstemning.

17) Arbejdsliv i Norden

Ministerrådets redegørelse om det nordiske projekt om fremtidens arbejdsliv 2017-2021. Betænkning over ministerrådsforslag om Nordisk Ministerråds samarbejdsprogram ang. Arbejdsliv 2022-2024. Udvalgsforslag om Nordens fremtidige arbejdsmarked (Future of Work). Afstemning.

18) Vækst og Udvikling i Norden

Betænkning over medlemsforslag om Norden for 5 % biojetfuel. Betænkning over medlemsforslag om nordiske banktjenester i realtid. Betænkning over medlemsforslag om statsstøttereglene i Norden. Afstemning.

19) Kundskab og Kultur i Norden

Udvalgsforslag om digitale løsninger i undervisningen. Udvalgsforslag om mere Norden i skolerne. Betænkning over medlemsforslag for at reducere geoblokering. Afstemning.

20) Holdbart Norden

Udvalgsforslag om Ungdommens Fond for Biodiversitets og Klima. Betænkning over medlemsforslag om fælles nordisk strategi for nedtagning af vindmøller og genbrug af affald fra vindmølleindustrien. Udvalgsforslag om fælles nordisk slutdepot for NORM-affald. Afstemning.

21) Nordisk Råds interne anliggender

Præsidieforslag om Nordisk Råds EU-kontor. Betænkning over medlemsforslag om samisk repræsentation i Nordisk Råd. Ændringer af Nordisk Råds Forretningsorden 2021. Betænkning over medlemsforslag om kontraktfortolkning i nordisk ret. Afstemning.

22) Nordisk Råds beretninger

Kontrolkomiteens beretning om virksomhed 2021. Betænkning over Rigsrevisionens beretning til Nordisk Råd om revisionen af Nordisk Råds regnskab for 2020. Betænkning over Rigsrevisionens beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om Nordisk Ministerråds virksomhed for 2020. Betænkning over Rigsrevisionens beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om Nordisk Kulturfonds virksomhed for 2020. Nordisk Råds årsberetning 2020. Færdigbehandlede og opretholdte rekommandationer og interne beslutninger.

23) Valg 2022

Valg af Nordisk Råds præsident og vicepræsident. Valg af formænd og næstformænd til Nordisk Råds udvalg samt Kontrolkomité. Valg af medlemmer til Nordisk Råds Præsidium, udvalg og komiteer. Valg til Nordisk Investeringsbanks Kontrolkomité.

24) Finlands program i Nordisk Råd 2022

Den nyvalgte præsident fra Finland præsenterer Finlands præsidentskabsprogram i Nordisk Råd 2022.

25) Sessionens afslutning

Fastsættelse af tid og sted for næste session.