Del fra: : :  
27.10.2021 kl. 13:00
Møde i salen
Møde nr. 10 i salen

1) Forhandling af F8 om ændring af den danske 3-årsregel for familiesammenføring til flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus

Forespørgsel til udlændinge- og integrationsministeren om ændring af den danske 3-årsregel for familiesammenføring til flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus til en 2-årsregel. (Hasteforespørgsel). Af Kristian Thulesen Dahl (DF) m.fl.

2) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid)

Spørgetid

2.1) Spm. nr. S 97 om at en regering fortsætter en praksis, som den ved er ulovlig

Spm. nr. S 97 til justitsministeren af Per Larsen (KF): Er ministeren enig i, at det aldrig kan være legitimt, at en regering fortsætter en praksis, som den ved er ulovlig?

2.2) Spm. nr. S 112 om man kan være en god forældre, hvis man tilslutter sig IS

Spm. nr. S 112 til social- og ældreministeren af Karina Adsbøl (DF): Mener ministeren, at man kan være en god forælder efter de værdier, vi har i Danmark, hvis man er rejst til Syrien for at slutte sig til Islamisk Stat og bakke op om IS-værdier?

2.3) Spm. nr. S 113 om rimeligheden i, hvis man ikke kan få sin BPA-hjælper med ved indlæggelse

Spm. nr. S 113 til social- og ældreministeren af Karina Adsbøl (DF): Mener ministeren, at det er rimeligt, at en borger ikke kan få sin BPA-hjælper med på sygehuset ved indlæggelse?

2.4) Spm. nr. S 116 om nedsættelse af hjemmehjælp om natten til borgere, der tidligere har fået hjælp om natten

Spm. nr. S 116 til social- og ældreministeren af Charlotte Broman Mølbæk (SF): Mener ministeren, at indsættelse af hjemmehjælp om natten til borgere, der tidligere har fået bevilget hjælp om natten via en personlig hjælper i medfør af § 96 i serviceloven, er et rimeligt tilbud, hvis det bl.a. betyder, at en borger skal ligge vågen en time til halvanden om natten og vente på hjælp til et toiletbesøg, når denne f.eks. skal tidligt op om morgenen og passe et erhvervsarbejde?

2.5) Spm. nr. S 117 om nedskæring af den personlige hjælp efter §§ 95 og 96

Spm. nr. S 117 Til social- og ældreministeren af Charlotte Broman Mølbæk (SF): Mener ministeren, at det er rimeligt, at man nedskærer den personlige hjælp efter §§ 95 og 96 i serviceloven om natten med henvisning til, at eventuel hjælp burde bevilges efter sundhedsloven?

2.6) Spm. nr. S 66 om sygeplejersker

Spm. nr. S 66 til sundhedsministeren af Peder Hvelplund (EL): Vil ministeren kommentere artiklen »Hvert andet forsøg på at ansætte en sygeplejerske mislykkes« fra www.dr.dk den 5. oktober 2021, der beskriver, at 3.450 stillinger i løbet af 5 måneder ikke kunne besættes med en kvalificeret sygeplejerske, og vil ministeren herunder redegøre for, hvorvidt han anerkender, at udfordringerne med rekruttering og fastholdelse har sammenhæng med sygeplejerskernes løn- og arbejdsvilkår?

2.7) Spm. nr. S 67 om sundhedspersonalets lønforhold

Spm. nr. S 67 til sundhedsministeren af Peder Hvelplund (EL): Vil ministeren anerkende en sammenhæng mellem sundhedspersonalets lønforhold og den krise, sundhedssystemet befinder sig i netop nu med bl.a. lukkede sengepladser, alt for få jordemødre på vagt og tiggende sms’er til jordemødre om at tage flere vagter, forsinkede brystkræftscreeninger samt pukkelafviklingen fra coronapandemien, en strejke og senest RS-virusudbrud, og vil ministeren herunder redegøre for, om ministeren finder det ansvarligt ikke at foretage sig yderligere vedrørende sundhedspersonalets lønforhold før udgangen af 2022, når lønstrukturkomitéen har fremlagt sin rapport?

2.8) Spm. nr. S 89 om at give beboere erstatning for støjgener i forbindelse med byggeriet af letbanen i Københavns omegn

Spm. nr. S 89 til transportministeren af: Rasmus Jarlov (KF): Kan ministeren oplyse, om det er muligt for staten eller kommunerne at give beboere erstatning for støjgener i forbindelse med byggeriet af letbanen i Københavns omegn, og vil ministeren afhængigt af svaret herpå oplyse, om regeringen enten er villig til at tildele erstatning eller indstillet på at ændre reglerne, så det bliver muligt at yde erstatning?

2.9) Spm. nr. S 109 om nytteaktivering af flygtninge og familiesammenførte

Spm. nr. S 109 til beskæftigelsesministeren af Morten Messerschmidt (DF): Hvad mener ministeren om de forslag om nytteaktivering af flygtninge og familiesammenførte, som drøftes i flere af landets kommuner – eksempelvis i Randers Kommune, hvor arbejdsløsheden for denne gruppe senest er opgjort til 63 pct. – og hvad agter ministeren at gøre for at støtte op om sådanne forslag om nytteaktivering eller arbejdspligt?