Del fra: : :  
26.01.2022 kl. 13:00
Møde i salen
Møde nr. 51 i salen

1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid)

Spørgetid

1.1) Spm. nr. S 398 om den eskalerende uro i Bosnien-Herzegovina

Spm. nr. S 398 Til udenrigsministeren af: Sikandar Siddique (FG): Vil udenrigsministeren redegøre for, hvorledes regeringen forholder sig til den eskalerende uro, der har stået på de seneste 6 måneder i Bosnien-Herzegovina?

1.2) Spm. nr. S 399 om en humanitær intervention for at stoppe den igangværende konflikt i Bosnien-Herzegovina

Spm. nr. S 399 Til udenrigsministeren af: Sikandar Siddique (FG): Vil udenrigsministeren redegøre for, om regeringen vurderer, at det kan blive nødvendigt med en humanitær intervention for at stoppe den igangværende konflikt i Bosnien-Herzegovina for at undgå en gentagelse af den humanitære katastrofe, der prægede området i 1990’erne?

1.3) Spm. nr. S 407 om at fremskynde udfasning af energianlæg baseret på naturgas

Spm. nr. S 407 Til klima-, energi- og forsyningsministeren af: Lars Christian Lilleholt (V): Har ministeren gjort sig overvejelser om, hvordan man kan fremskynde udfasning af energianlæg baseret på naturgas til såvel individuel som kollektiv opvarmning for at imødegå de voldsomme stigninger på naturgas?

1.4) Spm. nr. S 408 om at Danmark skal være uafhængigt af naturgasforsyning fra geopolitisk ustabile områder

Spm. nr. S 408 Til klima-, energi- og forsyningsministeren af: Carsten Kissmeyer (V): Hvornår er det regeringens ambition at Danmark skal være uafhængigt af naturgasforsyning fra geopolitisk ustabile områder?

1.5) Spm. nr. S 412 om midler i en varmepakke

Spm. nr. S 412 Til klima-, energi- og forsyningsministeren af: Marie Bjerre (V): Mener ministeren, at det er rimeligt kun at afsætte 100 mio. kr. i en varmepakke for at imødegå de høje energipriser, når staten samtidig forventes at spare store summer på situationen?

1.6) Spm. nr. S 414 om el- og varmepriserne

Spm. nr. S 414 Til klima-, energi- og forsyningsministeren af: Louise Schack Elholm (V): Mener ministeren, at de 2,7 mia. kr., som staten sparer på tilskud til vedvarende energi, skal føres tilbage til danske forbrugere i form af lavere afgifter eller andre tiltag, der kan nedbringe el- og varmepriserne for de danske forbrugere?

1.7) Spm. nr. S 404 om interviews om byggeprojekt Lynetteholmen

Spm. nr. S 404 Til transportministeren af: Susanne Zimmer (FG): Ministeren nægtede i forbindelse med igangsættelsen af byggeprojekt Lynetteholmen den 17. januar 2022 at lade en journalist fra B.T. stille spørgsmål, medmindre den pågældende journalist ville bekræfte ministerens påstand om, at »projektet økonomisk hviler i sig selv.« – vil ministeren på den baggrund venligst forklare, hvorvidt det er regeringens holdning, at journalister skal acceptere og bekræfte ministres udlægning af sager, inden de foretager interviews?

1.8) Spm. nr. S 405 om kost til danskerne

Spm. nr. S 405 Til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri af: Mette Thiesen (NB): Mener ministeren, at politikere og myndigheder er bedre til at bestemme, hvad danskerne indtager af kost, end danskerne selv?

1.9) Spm. nr. S 415 om støtte til erhvervslivet for at imødegå prisstigningerne på energi

Spm. nr. S 415 Til erhvervsministeren af: Marie Bjerre (V): Har regeringen overvejet, om man også skal støtte erhvervslivet for at imødegå de voldsomme prisstigninger på energi, og i bekræftende fald hvordan?

1.10) Spm. nr. S 411 om at regeringen netop har afsat 100 mio. kr. til en såkaldt varmepulje

Spm. nr. S 411 Til beskæftigelsesministeren af: Lars Christian Lilleholt (V): Hvad er regeringens rationale bag, at regeringen netop har afsat 100 mio. kr. til en såkaldt varmepulje til kommunernes øgede udgifter til eksempelvis personlige tillæg til pensionister og kontanthjælpsmodtagere?

1.11) Spm. nr. S 413 om Ældre Sagens kritik af regeringens såkaldte varmepulje på 100 mio. kr.

Spm. nr. S 413 Til beskæftigelsesministeren af: Carsten Kissmeyer (V): Hvad er ministerens holdning til Ældre Sagens kritik af, at regeringens såkaldte varmepulje på 100 mio. kr. er en bureaukratisk løsning, der ender med at blive et tilskud til kommunen og ikke de ældre borgere?

1.12) Spm. nr. S 416 om el- og varmepriserne

Spm. nr. S 416 Til beskæftigelsesministeren af: Louise Schack Elholm (V): Regeringen har kun afsat 100 mio. kr. til en tilskudspulje til overførselsmodtagere – er det udtryk for, at regeringen mener, at lønmodtagere ingen problemer har med de stigende energipriser?

1.13) Spm. nr. S 409 om den igangværende proces for udpegning af de kommende ti naturnationalparker

Spm. nr. S 409 Til miljøministeren af: Hans Andersen (V): Mener ministeren, at man på demokratisk og tilfredsstillende vis inddrager de mange stigende bekymringer fra borgerne og berørte kommuner i og omkring områderne Tisvilde Hegn og Horserød Hegn i forbindelse med den igangværende proces for udpegning af de kommende ti naturnationalparker?

1.14) Spm. nr. S 410 om etableringen af Gribskov Naturnationalpark

Spm. nr. S 410 Til miljøministeren af: Hans Andersen (V): Vil ministeren sikre, at der i forbindelse med etableringen af Gribskov Naturnationalpark og i forlængelse af de mange kritiske høringssvar bliver gennemført en vvm-undersøgelse?