Del fra: : :  
17.04.2024 kl. 13:00
Møde i salen
Møde nr. 80 i salen

1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).

SPØRGSMÅL:

1) Til justitsministeren af:

Betina Kastbjerg

Mener ministeren, at det ikke var relevant at diskutere de kriminelle handlinger begået af beboere på Kærshovedgård og forebyggelsen heraf på tværs af kommuner i Midt- og Vestjyllands Politikreds under den storslåede forebyggelseskonference den 8. februar 2024 i Herning, hvor flere hundrede fagfolk var inviteret?

(Spm. nr. S 803, skr. begr.).

2) Til justitsministeren af:

Mette Thiesen

Finder ministeren, at samtykkeloven er præcis nok, og at den dermed ikke rammer uskyldige, som dømmes som gerningsmænd?

(Spm. nr. S 818).

3) Til kulturministeren af:

Kim Edberg Andersen

Hvad er ministerens holdning til, at DBU indfører et kønsneutralt fodboldsprog, hvor »målmand« bliver til den engelske »keeper«, »mand« bliver til »spiller« og »mandsopdækning« bliver til »markering«?

(Spm. nr. S 816, skr. begr. Medspørger: Peter Skaarup (DD)).

4) Til miljøministeren af:

Jens Meilvang

Mener ministeren, at reglerne for at opstille midlertidige salgsboder som f.eks. is- eller kaffeboder ved danske skove og strande i sommerperioden er tilstrækkelig smidige?

(Spm. nr. S 804).

5) Til miljøministeren af:

Nick Zimmermann

Hvorfor mener ministeren, at Randers Kommune skal stå alene med regningen efter oprydningen fra Nordic Waste, når eksempelvis Lemvig Kommune og Hillerød Kommune, hvor Cheminova og Collstropgrunden ligger, får ryddet grundene op med statslige penge gennem regionerne?

(Spm. nr. S 821).

6) Til udlændinge- og integrationsministeren af:

Peter Skaarup

Hvad er ministerens holdning til, at regeringspartiet Moderaterne nu går fuldt ind i kampen for at droppe planerne om et modtagecenter i Rwanda og afskaffelse af det danske retsforbehold?

(Spm. nr. S 814, skr. begr.).

7) Til uddannelses- og forskningsministeren af:

Signe Munk

Bakker ministeren op om, at VIA University College vil lukke læreruddannelserne i Skive og Nørre Nissum, og i fald ministeren ikke gør, hvad vil ministeren så gøre for at stoppe lukningerne?

(Spm. nr. S 806, skr. begr.).

8) Til uddannelses- og forskningsministeren af:

Marlene Harpsøe

Hvad er ministerens holdning til at holde hånden under professionsuddannelser i land- og yderområderne, når ungdomsårgangene svinger, og hvad mener ministeren om, at det muligvis ikke vil være muligt at læse til lærer i Nørre Nissum eller Skive fremover, hvis uddannelserne sammenlægges i Holstebro?

(Spm. nr. S 813, skr. begr.).

9) Til klima-, energi- og forsyningsministeren af:

Theresa Scavenius

Mener ministeren, at det er en hensigtsmæssig måde at lovgive på, når der i lovforslag nr. L 106 om vandsektorens økonomiske rammesætning over 1.679 gange står, at ministeren eller vandsektortilsynet »fastsætter«, hvilket i praksis betyder, at det er embedsfolk i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som skal træffe en række politiske valg i udmøntningen af de mange bemyndigelser?

(Spm. nr. S 807, skr. begr.).

10) Til klima-, energi- og forsyningsministeren af:

Theresa Scavenius

Hvad er ministerens holdning til, at lovforslag nr. L 106 om vandsektorens økonomiske rammesætning koncentrerer mere magt hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen over vandselskaberne og kommunalbestyrelserne, og hvorfor mener ministeren, at der er behov for at centralisere magten på den måde og placere styringen af vores vandinfrastruktur hos økonomer, som ikke besidder den tekniske viden og de nødvendige kompetencer i forhold til vandkvalitet, klimatilpasning, sektorkobling, etc.?

(Spm. nr. S 808, skr. begr.).

11) Til ministeren for byer og landdistrikter af:

Betina Kastbjerg

Hvad er ministerens holdning til at holde hånden under små uddannelsesudbud i landdistrikterne, når ungdomsårgangene svinger, og hvad mener ministeren om, at det potentielt ikke længere vil være muligt at læse til lærer i Nørre Nissum eller Skive?

(Spm. nr. S 809, skr. begr. Medspørger: Susie Jessen (DD)).