Del fra: : :  
24.04.2024 kl. 13:00
Møde i salen
Møde nr. 84 i salen

1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid)

Spørgetid.

1.1) Spm. nr. S 815 om Anholts spritny redningsbåd

Spm. nr. S 815 Til forsvarsministeren af: Kristian Bøgsted (DD): Vil ministeren forholde sig til Anholts beboeres bekymringer om, at de ikke har set deres ellers nye redningsbåd siden februar sidste år?

1.2) Spm. nr. S 853 om den seneste udtalelse fra FN's særlige efterforsker i de palæstinensiske områder, Francesca Albanese

Spm. nr. S 853 Til udenrigsministeren af: Sascha Faxe (ALT): Hvordan forholder ministeren sig til den seneste udtalelse fra FN's særlige efterforsker i de palæstinensiske områder, Francesca Albanese, der den 26. marts konkluderede, at der er »rimelige grunde til at tro, at tærsklen for, hvorvidt der er tale om folkedrab begået af Israel, er overskredet«, og hvordan forventer ministeren at agere på baggrund af denne vurdering?

1.3) Spm. nr. S 818 om samtykkeloven er præcis nok

Spm. nr. S 818 Til justitsministeren af: Mette Thiesen (DF): Finder ministeren, at samtykkeloven er præcis nok, og at den dermed ikke rammer uskyldige, som dømmes som gerningsmænd?

1.4) Spm. nr. S 854 om orienteringsbriefing om kinesisk hackerangreb af tidligere folketingsmedlemmers computere

Spm. nr. S 854 Til justitsministeren af: Sascha Faxe (ALT): Hvad er ministerens holdning til, at to tidligere medlemmer af Folketinget er blevet tilbudt orienteringsbriefing om kinesisk hackerangreb af deres computere af FBI og ikke af PET?

1.5) Spm. nr. S 849 om at børn behandles kønsstereotypt i barndommen

Spm. nr. S 849 Til børne- og undervisningsministeren af: Lotte Rod (RV): Anerkender ministeren, at de strukturelle forskelle mellem mænd og kvinders muligheder i samfundet hænger sammen med, at børn behandles kønsstereotypt i barndommen, herunder i dagtilbud og folkeskolen, og mener ministeren, at der er behov for at arbejde mere med kønsstereotyper i dagtilbud og folkeskolen?

1.6) Spm. nr. S 836 om at indføre en dansk CO2-afgift på erhvervsfiskeriet

Spm. nr. S 836 Til skatteministeren af: Kristian Bøgsted (DD): Hvad er ministerens holdning til at indføre en dansk CO2-afgift på erhvervsfiskeriet, hvilket muligvis kan være i strid med EU’s energibeskatningsdirektiv?

1.7) Spm. nr. S 850 om opbakning til Ærø og Søby Havn-projektet

Spm. nr. S 850 Til transportministeren af: Mai Mercado (KF): Mener ministeren ikke, at det er rimeligt, at der snart kommer opbakning til Ærø og Søby Havn-projektet, som har ligget stille siden ministerens besøg på Ærø for mere end et år siden, hvor ministeren erklærede sig villig til at kigge på finansiering til den resterende del af Søby Havn?

1.8) Spm. nr. S 851 om en hensigtsmæssig måde at lovgive på

Spm. nr. S 851 Til klima-, energi- og forsyningsministeren af: Theresa Scavenius (UFG): Mener ministeren, at det er en hensigtsmæssig måde at lovgive på, når det i lovforslag nr. L 106 fremgår over 1.679 gange, at ministeren eller vandsektortilsynet »fastsætter« reglerne senere, hvilket i praksis betyder, at det er embedsfolk i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som skal træffe en række politiske valg i udmøntningen af de mange bemyndigelser?

1.9) Spm. nr. S 852 om det lovforberedende arbejde i forbindelse med lovforslag nr. L 106

Spm. nr. S 852 Til klima-, energi- og forsyningsministeren af: Theresa Scavenius (UFG): Hvad er ministerens holdning til, at det lovforberedende arbejde i forbindelse med lovforslag nr. L 106 samt udmøntningen af lovforslagets mange bemyndigelser sker i tæt samarbejde mellem forvaltning og industri, og at denne dialog ikke er omfattet af adgangen til aktindsigt?

2) 1. behandling af B 120 om indførelse af en selvbestemmelsesordning ved valg af bostøtte for borgere i hjemløshed

Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af en selvbestemmelsesordning ved valg af bostøtte for borgere i hjemløshed. Af Theresa Berg Andersen (SF) m.fl.

3) 1. behandling af B 112 om at indføre fradrag på varmepumper

Forslag til folketingsbeslutning om at indføre fradrag på varmepumper. Af Steffen W. Frølund (LA) m.fl.

4) 1. behandling af B 180 om at flytte ansvaret for Danmarks klimaberegninger til et uafhængigt organ

Forslag til folketingsbeslutning om at flytte ansvaret for Danmarks klimaberegninger til et uafhængigt organ. Af Torsten Gejl (ALT) og Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.

5) 1. behandling af B 189 om en præcis metode til målopfølgning for 2025- og 2030-klimamålene

Forslag til folketingsbeslutning om en præcis metode til målopfølgning for 2025- og 2030-klimamålene. Af Torsten Gejl (ALT), Mona Juul (KF), Søren Egge Rasmussen (EL) og Samira Nawa (RV) m.fl.