Del fra: : :  
02.05.2024 kl. 10:00
Møde i salen
Møde nr. 88 i salen

1) Fortsættelse [afstemning] af F 21 om inddragelse og støtte af pårørende

Forespørgsel til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og ældreministeren om inddragelse og støtte af pårørende. Af Marlene Harpsøe (DD) m.fl.

2) 3. behandling af L 100 om udmøntning af aftalen om nye rammer for spilmarkedet

Forslag til lov om ændring af lov om spil. (Styrket indsats mod aftalt spil, forbedrede sanktionsmuligheder, hjemmel til øget databehandling, ændrede gebyrer for spilleautomater og diverse justeringer af spilområdet). Af skatteministeren (Jeppe Bruus).

3) 3. behandling af L 107 om gennemførelse af direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering m.v.

Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven, revisorloven og forskellige andre love. (Gennemførelse af EU-direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering og EU-direktiv om forhøjelse af størrelsesgrænser i regnskabsdirektivet m.v.). Af erhvervsministeren (Morten Bødskov).

4) 3. behandling af L 122 om ændringer af den finansielle lovgivning

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om betalinger, lov om kapitalmarkeder og forskellige andre love. (Tilsyn efter forordning om digital operationel modstandsdygtighed i den finansielle sektor og forordning om markeder for kryptoaktiver, regler for udpegelse af administrationsselskab for Garantifonden og aflønningsregler for firmapensionskasser). Af erhvervsministeren (Morten Bødskov).

5) 3. behandling af L 142 om ophævelse af revisionsbestemmelse vedrørende ændring af lov om folkeskolen, lov om friskoler m.v.

Forslag til lov om ændring af lov om ændring af lov om folkeskolen, lov om friskoler og private grundskoler m.v., lov om social service og lov om en børne- og ungeydelse. (Ophævelse af revisionsbestemmelse). Af børne- og undervisningsministeren (Mattias Tesfaye).

6) 2. (sidste) behandling af B 28 om permanent stop for udviklingsbistand til de palæstinensiske selvstyreområder

Forslag til folketingsbeslutning om permanent stop for udviklingsbistand til de palæstinensiske selvstyreområder. Af Henrik Dahl (LA), Charlotte Munch (DD) og Kim Edberg Andersen (NB) m.fl.

7) 2. (sidste) behandling af B 33 om, at Danmark udtræder af Europarådets konvention af 6. november 1997 om statsborgerret

Forslag til folketingsbeslutning om, at Danmark udtræder af Europarådets konvention af 6. november 1997 om statsborgerret (statsborgerretskonventionen). Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.

8) 2. (sidste) behandling af B 27 om at give mulighed for at fravælge halalcertificerede produkter i offentlige institutioner

Forslag til folketingsbeslutning om at give mulighed for at fravælge halalcertificerede produkter i offentlige institutioner. Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.

9) 2. (sidste) beh. af B 31 om sammenhæng ml. hoved- og bibeskæftigelse, for at udlændinge kan få arbejdstilladelse til bibeskæftigelse

Forslag til folketingsbeslutning om at afskaffe kravet om, at der skal være en sammenhæng mellem hoved- og bibeskæftigelse, for at udlændinge kan få arbejdstilladelse til bibeskæftigelse. Af Sólbjørg Jakobsen (LA) m.fl.

10) 2. (sidste) behandling af B 35 om at ophæve alle regler begrundet i særhensyn til islam

Forslag til folketingsbeslutning om at ophæve alle regler begrundet i særhensyn til islam. Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.

11) 2. (sidste) behandling af B 51 om at udvise ikkeintegrerbare udlændinge

Forslag til folketingsbeslutning om at udvise ikkeintegrerbare udlændinge. Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.

12) 2. (sidste) behandling af B 91 om tilslutning til EU's solidariske fordeling af asylansøgere ved en særaftale

Forslag til folketingsbeslutning om tilslutning til EU's solidariske fordeling af asylansøgere ved en særaftale. Af Rosa Lund (EL) m.fl.

13) 2. (sidste) behandling af B 93 om en undskyldning til den danske befolkning for 40 års forfejlet udlændingepolitik

Forslag til folketingsbeslutning om en undskyldning til den danske befolkning for 40 års forfejlet udlændingepolitik. Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.

14) 2. (sidste) behandling af B 193 om gennemførelse af Schengenaftalen for så vidt angår digitalisering af visumproceduren

Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2023/2667 af 22. november 2023 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 767/2008, (EF) nr. 810/2009 og (EU) 2017/2226, Rådets forordning (EF) nr. 693/2003 og (EF) nr. 694/2003 og konventionen om gennemførelse af Schengenaftalen for så vidt angår digitalisering af visumproceduren. Af udlændinge- og integrationsministeren (Kaare Dybvad Bek).

15) 2. (sidste) behandling af B 42 om retningslinjer og risikovurderinger for brug af kunstig intelligens

Forslag til folketingsbeslutning om retningslinjer og risikovurderinger for brug af kunstig intelligens. Af Lisbeth Bech-Nielsen (SF) m.fl.

16) 1. behandling af L 161 om neutralisering af virkning på indkomstoverførsler som følge af afskaffelse af en helligdag

Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om aktiv socialpolitik, lov om social pension og forskellige andre love. (Neutralisering af virkning på indkomstoverførsler som følge af afskaffelse af en helligdag). Af beskæftigelsesministeren (Ane Halsboe-Jørgensen).

17) 1. beh. af L162 om udmøntning af den del af aftalen om Etablering af en grøn fond, der handler om indbetalinger til aldersforsikring m.v.

Forslag til lov om ændring af lov om social pension og forskellige andre love. (Fradragsret for indbetalinger til aldersforsikring, aldersopsparinger og supplerende engangssum i indtægtsgrundlaget ved beregning af visse sociale ydelser og ændring af bemyndigelsesbestemmelsen om fastsættelse af begrebet indtægt ved personligt arbejde ved beregning af social pension). Af beskæftigelsesministeren (Ane Halsboe-Jørgensen).

18) 1. behandling af L 163 om ret til lommepengejob til kriminalitetstruede unge

Forslag til lov om ret til lommepengejob til kriminalitetstruede unge. Af beskæftigelsesministeren (Ane Halsboe-Jørgensen).

19) 1. behandling af L 165 om bemyndigelse til at supplere og gennemføre EU-regler om fremme af vedvarende energi m.v.

Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om bæredygtige biobrændstoffer og om reduktion af drivhusgasser, lov om fremme af energibesparelser i bygninger og lov om varmeforsyning. (Bemyndigelse til at supplere og gennemføre EU-regler om fremme af vedvarende energi, herunder om at fastsætte regler om fravigelse af visse miljø- og naturbeskyttelsesregler, og justering af rammer for etablering af vedvarende energi-anlæg på havet uden for udbud). Af klima-, energi- og forsyningsministeren (Lars Aagaard).

20) 1. behandling af L 177 om indfødsrets meddelelse

Forslag til lov om indfødsrets meddelelse. Af udlændinge- og integrationsministeren (Kaare Dybvad Bek).

21) 1. behandling af L 151 om en delvis udmøntning af Aftale om demokratiske virksomheder

Forslag til lov om ændring af lov om visse erhvervsdrivende virksomheder, selskabsloven, lov om finansiel virksomhed og forskellige andre love. (Bedre vilkår for demokratiske virksomheder og regler om frakendelse af retten til at være ledelsesmedlem som følge af digitaliseringsdirektivet). Af erhvervsministeren (Morten Bødskov).

22) 1. behandling af L 167 om effektivisering af sagsbehandlingen i Planklagenævnet, Miljø- og Fødevareklagenævnet m.v.

Forslag til lov om ændring af lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet, lov om Planklagenævnet, lov om fremme af vedvarende energi og forskellige andre love. (Effektivisering af sagsbehandlingen i Planklagenævnet, Miljø- og Fødevareklagenævnet og Energiklagenævnet m.v.). Af erhvervsministeren (Morten Bødskov).

23) 1. behandling af L 168 om at styrke dansk kontrol med produkter og teknologier med dobbelt anvendelse m.v.

Forslag til lov om ændring af lov om anvendelsen af visse af Den Europæiske Unions retsakter om økonomiske forbindelser til tredjelande m.v. (Bemyndigelse til at vedtage national kontrol med eksport af visse produkter med dobbelt anvendelse og indførelse af straffebestemmelser for ny national kontrol samt eksport til våbenembargolande). Af erhvervsministeren (Morten Bødskov).

24) 1. behandling af L 169 om midlertidig lempelse af kontantreglen

Forslag til lov om ændring af lov om betalinger. (Midlertidig lempelse af kontantreglen). Af erhvervsministeren (Morten Bødskov).

25) 1. behandling af B 111 om selskabers ledelses og reelle ejeres ansvar for miljøkatastrofer

Forslag til folketingsbeslutning om selskabers ledelses og reelle ejeres ansvar for miljøkatastrofer. Af Pelle Dragsted (EL) m.fl.

26) 1. behandling af B 149 om et loft over indlånsrentemarginalen

Forslag til folketingsbeslutning om et loft over indlånsrentemarginalen. Af Pelle Dragsted (EL) m.fl.

27) 1. behandling af B 172 om nedsættelse af en ekspertgruppe til udarbejdelse af modeller for en offentligt drevet bank

Forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en ekspertgruppe til udarbejdelse af modeller for en offentligt drevet bank. Af Pelle Dragsted (EL) m.fl.