Del fra

22.10.2024 kl. 13:00

Møde i salen

Møde nr. 8 i salen

1) 1. behandling af L 21 om flagning

Forslag til lov om flagning. Af justitsministeren (Peter Hummelgaard).

2) 1. behandling af L 22 om nedbringelse af domstolenes sagsbehandlingstid m.v.

Forslag til lov om ændring af retsplejeloven, lov om skifte af dødsboer, arveloven og databeskyttelsesloven. (Forhøjelse af antallet af dommere, revision af reglerne om Advokatsamfundets organer, udvidelse af adgangen til at opnå møderet for landsret, værgers betaling af sagsomkostninger, digital behandling af sager om skifte af dødsboer, ophævelse af krav om tilladelse fra Datatilsynet til visse behandlinger). Af justitsministeren (Peter Hummelgaard).

3) 1. behandling af L 20 om at udvide offentlighedens adgang til aktindsigt i domme m.v.

Forslag til lov om ændring af retsplejelov for Grønland. (Aktindsigt, kriminalprocessuelle tvangsindgreb, anonyme vidner, digital og forenklet digital forkyndelse og politiets anvendelse af agenter som led i efterforskningen af lovovertrædelser m.v.). Af justitsministeren (Peter Hummelgaard).

4) 1. beh. af L 36 om afskaffelse af ligestillingsredegørelser og forenkling af regler om kønssammensætningen i bestyrelser m.v.

Forslag til lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd og lov om ligebehandling af mænd og kvinder med hensyn til beskæftigelse m.v. (Afskaffelse af ligestillingsredegørelser og forenkling af regler om kønssammensætningen i bestyrelser m.v.). Af ministeren for ligestilling (Magnus Heunicke).

5) 1. behandling af L 29 om udmøntning af dele af regeringsgrundlaget "Ansvar for Danmark" fra december 2022 m.v.

Forslag til lov om ændring af lov om et indkomstregister, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love. (Terminaladgang for skatteforvaltningen i Grønland til visse oplysninger i indkomstregisteret, sanering og modernisering af sanktionsbestemmelser på skatteområdet, indhentelse af kontroloplysninger hos visse tredjemænd til brug for indberetningskontrol og kontrol vedrørende indeholdelse af kildeskat m.v.). Af skatteministeren (Rasmus Stoklund).

6) 1. behandling af L 31 om forsvarerbistand og aktindsigt i administrative straffesager på skatteområdet

Forslag til lov om forsvarerbistand og aktindsigt i administrative straffesager på skatteområdet (skattestraffesagsloven). Af skatteministeren (Rasmus Stoklund).