Del fra

23.10.2024 kl. 13:00

Møde i salen

Møde nr. 9 i salen

1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).

SPØRGSMÅL:

1) Til udenrigsministeren af:

Charlotte Munch

Hvad er ministerens holdning til statsministerens udtalelse om, at hun ingen ende ser på konflikten i Mellemøsten, hvis ikke der tvinges en tostatsløsning igennem, og derfor også er åben for en international militær intervention?

(Spm. nr. S 109, skr. begr. (omtrykt) Medspørger: Peter Skaarup (DD)).

2) Til udenrigsministeren af:

Trine Pertou Mach

Hvilke konkrete skridt mener ministeren at Danmark, EU-kredsen og FN bør tage over for Israel i anledning af den seneste tids udvikling, hvor Israel har såret FN-repræsentanter i Libanon, og hvor premierminister Benjamin Netanyahu har opfordret FN til at trække FN-styrker ud af Sydlibanon, henset til ministerens udtalelse til DR: »Det tilkommer ikke Israel at diktere tilstedeværelsen for den fredsbevarende FN-mission i Libanon«?

(Spm. nr. S 110, skr. begr. Medspørger: Pelle Dragsted (EL)).

3) Til indenrigs- og sundhedsministeren af:

Jens Henrik Thulesen Dahl

Mener ministeren, at det kan afhjælpe presset på sygehusvæsenet, hvis flere ældre vaccineres mod lungeinfektioner, og hvad er ministerens holdning i så fald til at foretage en medicinsk teknologivurdering af at tilføje en vaccine mod pneumokokinfektion til vaccineprogrammet?

(Spm. nr. S 123, skr. begr.).

4) Til justitsministeren af:

Helene Brydensholt

Vil ministeren på baggrunde af regeringens oplæg til politisk prioriteret opgavebortfald på forslaget til finansloven for 2025, hvor det under § 11, Justitsministeriet, fremgår, at der inden for kategorien tilsyn og kontrolopgaver vil bortfalde »bindinger på dyrevelfærdsområdet«, oplyse, hvilke bindinger der konkret er tale om, og vil ministeren garantere, at der ikke vil ske besparelser på politiets tre velfungerende specialiserede dyrevelfærdsenheder, og at der fortsat vil være en dyrevelfærdsenhed hos alle 12 politikredse?

(Spm. nr. S 38. Medspørger: Carsten Bach (LA)).

5) Til justitsministeren af:

Serdal Benli

Mener ministeren, at det er hensigtsmæssigt, at loven ikke kan finde anvendelse til at straffe misbrug af 16.690 borgeres fortrolige oplysninger, sådan som det beskrives i artiklen »Misbrugte adgang til tusindvis af tyrkeres oplysninger – frifundet af retten« fra Sjællandske Nyheder den 3. oktober 2024?

(Spm. nr. S 56).

6) Til justitsministeren af:

Serdal Benli

Hvordan agter ministeren at betrygge de borgere, der har fået deres oplysninger misbrugt, og kan ministeren berolige de pågældende med, at de ikke i fremtiden skal frygte repressalier fra eksempelvis andre landes myndigheder, kriminelle grupperinger m.v., når deres oplysninger også fremadrettet kan lækkes ustraffet, sådan som det fremgår i artiklen »Misbrugte adgang til tusindvis af tyrkeres oplysninger – frifundet af retten« fra Sjællandske Nyheder den 3. oktober 2024?

(Spm. nr. S 57 (omtrykt)).

7) Til justitsministeren af:

Betina Kastbjerg

Hvad er ministerens kommentar til, at ministeren under førstebehandlingen af B 139 fra folketingsåret 2023-24 (Forslag til folketingsbeslutning om anpg-kameraer til scanning af udenlandske nummerplader for ubetalte bøder og parkeringsafgifter ved de danske grænser) løftede sløret for, at en arbejdsgruppe i Rigspolitiet undersøger, hvordan myndighederne kan få bedre styr på den manglende opkrævning af tusindvis af ubetalte parkeringsafgifter fra udenlandske køretøjer, når det nu viser sig, at politiet afviser, at parkeringsafgifter er en del af arbejdsgruppens arbejde?

(Spm. nr. S 64, skr. begr.).

8) Til justitsministeren af:

Mette Thiesen

Mener ministeren, det vil være hensigtsmæssigt at skele mere til kriminalitetens art frem for alderen, i forhold til hvordan samfundet behandler sagen og efterfølgende sanktionerer, når unge bliver mistænkt for at have begået noget kriminelt?

(Spm. nr. S 93).

9) Til justitsministeren af:

Karina Lorentzen Dehnhardt

Hvad er ministerens holdning til, at politiet skal spare i en tid, hvor bevogtningsopgaver, demonstrationer og midlertidig grænsekontrol tærer på politiets ressourcer?

(Spm. nr. S 116, skr. begr.).

10) Til justitsministeren af:

Trine Pertou Mach

Er det ministerens opfattelse, at de danske regler om kontrol med eksport af våben, i lyset af Israels seneste angreb på FN-styrker i Libanon og de seneste FN-rapporteringer om mulige israelske krigsforbrydelser i Gaza, er tilstrækkelige til at sikre, at danskproducerede våben og andet militært udstyr ikke anvendes til at begå eller facilitere alvorlige krænkelser af den humanitære folkeret og internationale menneskerettigheder, og hvad er ministerens tanker om mulige udfordringer?

(Spm. nr. S 119, skr. begr.).

11) Til justitsministeren af:

Peter Skaarup

Hvad mener ministeren om, at imamer og vigtige mænd i landets ghettoer mægler i voldssager og saboterer politiets arbejde, hvilket forhindrer domstolene i at dømme?

(Spm. nr. S 122).

12) Til ministeren for samfundssikkerhed og beredskab af:

Mike Villa Fonseca

Kan ministeren oplyse, hvilke tiltag regeringen og ministeren vil implementere for at forbedre beredskabet i forhold til naturkatastrofer som f.eks. oversvømmelser eller storme?

(Spm. nr. S 75, skr. begr. (omtrykt)).

13) Til børne- og undervisningsministeren af:

Mike Villa Fonseca

Hvad mener ministeren om de mulige konsekvenser eller fordele, hvis man beslutter fra regeringens side at nedlægge htx som en selvstændig ungdomsuddannelse?

(Spm. nr. S 82, skr. begr.).

14) Til udlændinge- og integrationsministeren af:

Betina Kastbjerg

Hvad mener ministeren om, at beboere på Kærshovedgård kan have råd til at have deres egen bil med den meget lave dagstakst, som de modtager som beboere, og har ministeren ingen betænkeligheder ved, hvordan beboere på Kærshovedgård kan fremskaffe penge til køb og finansiering af udgifter som bilejer?

(Spm. nr. S 103).

15) Til ministeren for grøn trepart af:

Torsten Gejl

Mener ministeren, at den proces, som regeringen har kørt op til fremlæggelsen af den grønne trepartsaftale, har inddraget relevante samfundsaktører – heriblandt repræsentanter fra klimabevægelser, dyrevelfærdsorganisationer og ungdommen – i tilstrækkelig grad, og vil ministeren karakterisere processen som værende demokratisk?

(Spm. nr. S 72).

16) Til uddannelses- og forskningsministeren af:

Charlotte Munch

Hvad vil regeringen gøre for at sikre trygheden for jødiske studerende på Roskilde Universitet set i lyset af den stærke Intifadabevægelse, jf. instagramprofilen med navnet rucintifada?

(Spm. nr. S 76).

17) Til uddannelses- og forskningsministeren af:

Sandra Elisabeth Skalvig

Mener ministeren, at det er i orden at anvende en persons datamateriale i et forskningsprojekt, hvis der ikke er godkendelse til det og personen ikke ønsker det, og mener ministeren ikke, at det er rigtigst, at personen bør kunne gøre krav på at blive udtaget, så vedkommendes data ikke længere indgår i projektet?

(Spm. nr. S 81).

18) Til uddannelses- og forskningsministeren af:

Mikkel Bjørn

Hvad har ministeren tænkt sig at gøre ved, at jødiske studerende på Roskilde Universitet skal leve i konstant frygt og utryghed, mens radikale grupper som RUC Intifada intimiderer, truer og spreder had og antisemitisme, og hvor længe vil ministeren acceptere, at ledelsen på RUC forholder sig passiv, mens vold, trusler og kaos får lov at dominere et dansk universitet uden konsekvenser?

(Spm. nr. S 124, skr. begr.).

19) Til ministeren for ligestilling af:

Rosa Lund

Mener ministeren stadig, at vi ikke ved, om indsatserne virker, når ministeren til Avisen Danmark den 17. oktober 2024 om Enhedslistens forslag om at give partnervoldsofre ret til bl.a. ambulant behandling og efterværn udtaler, at »inden vi gør specifikke indsatser permanente, skal vi have mere viden om, hvad der virker«?

(Spm. nr. S 129, skr. begr.).

20) Til social- og boligministeren af:

Rosa Lund

Mener ministeren, at forberedelsen af overgangen til voksenlivet for unge med handicap og kroniske lidelser er tilfredsstillende i landets kommuner, siden regeringen har besluttet at afskaffe kravet om, at overgangen skal forberedes bedre, og mener ministeren, at det krav om, at overgangen forberedes i god tid, som vi indførte i forrige regeringsperiode, var en dårlig idé?

(Spm. nr. S 80, skr. begr.).

21) Til social- og boligministeren af:

Katrine Daugaard

Hvad er ministerens holdning til de meget alvorlige oplysninger om adoptioner af sydkoreanske børn til Danmark, som fremgår af Sandhedskommissionen i Sydkoreas foreløbige redegørelse, og mener ministeren ikke, at situationen kræver, at vi finder ud af, hvilke adopterede i Danmark det drejer sig om?

(Spm. nr. S 86).

22) Til social- og boligministeren af:

Mikkel Bjørn

Er det ministerens grundlæggende holdning, at piraten Lucky, som efter at have forsøgt at dræbe danske soldater efterfølgende er fragtet til Danmark, skal tilbydes sociale indsatser, bolig og velfærdsydelser under det danske system?

(Spm. nr. S 94).

23) Til social- og boligministeren af:

Mette Thiesen

Vil ministeren sikre, at de nødvendige ændringer og konkrete skridt for at lukke smuthuller bliver gennemført i forældreansvarsloven, så barnets tarv og forældrene reelt bliver beskyttet mod chikane og falske anklager, idet samværschikane effektivt forhindres, således at en forælder ikke kan manipulere sig til forældremyndighed eller bopælsret?

(Spm. nr. S 104, skr. begr.).

24) Til skatteministeren af:

Hans Kristian Skibby

Hvad er ministerens holdning til, at en borger fra Greve, der ejer et hus på lejet grund, stilles over for en stigning i den månedlige husleje fra 7.661 kr. til 62.383 kr., fordi Vurderingsstyrelsen har vurderet grunden til en værdi af 7.486.000 kr. mod tidligere 919.400 kr., og hvor lejeren har en aftale med ejeren af grunden om at skulle betale 10 pct. af grundværdien i årlig leje?

(Spm. nr. S 97, skr. begr.).